Over mijzelf

“Ik geloof in transformatie vanuit de lean filosofie”

Robert Greve

Ik ben Robert, een gedreven en resultaatgericht persoon met ruime ervaring als operationeel leidinggevende bij Defensie en in de Automotive.

Na de middelbare school ben ik op 17-jarige leeftijd gaan werken bij Defensie. In de 13 jaar dat ik bij Defensie werkzaam ben geweest heb ik verschillende leidinggevende functies vervuld en zijn er meerdere missies in het buitenland de revue gepasseerd. Deze periode was een goede leerschool op het gebied van leiderschap, teambuilding, maar ook op het gebied van discipline en doorzettingsvermogen. Als persoon, maar ook als leidinggevende is hier de fundering gelegd voor mijn verdere carrière. Tussen de vele oefeningen door heb ik mijn HBO Management diploma behaald.

In 2012 heb ik de keuze gemaakt om de overstap te maken naar het bedrijfsleven, een weloverwogen stap. Als leidinggevende bij Scania Production Meppel, een vrachtwagenproducent die zich bezig houdt met het lakken van exterieurdelen. Ook hier heb ik verschillende functies vervuld in een uiterst dynamische en complexe omgeving. In de 5 jaren dat ik hier werkzaam ben geweest heb ik mijn diploma post HBO Bedrijfskunde en mijn Black Belt in Lean behaald. In deze periode is ook mijn passie voor lean management ontstaan.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging ben ik gestart als opleidingsmanager/ docent bij Turma, een commercieel opleidingsinstituut die organisatie-ambities vertaalt in educatieve programma’s. De praktische benadering sprak mij erg aan. Mijn expertise lag op leiderschap en verandermanagement. Denk hierbij aan ontwikkelen en implementatie bij verschillende organisaties van 5S, teamborden, Kata, A3 problem solving, Scrum en de Harada methodiek. Daarnaast heb ik me op didactisch vlak sterk weten te ontwikkelen.

Ik vind het belangrijk om uitdaging te hebben in mijn werkzaamheden. Mijn sterke punten zijn plannen, organiseren en structuur aanbrengen. Daarnaast kan ik goed omgaan met tijdsdruk. Ik kan zowel goed zelfstandig functioneren als in een team. Mijn stijl van communiceren is te omschrijven als open, duidelijk en transparant. 

Mijn expertisegebied als interim manager is operational excellence. Hiermee wil ik mijn passie voor strategie, leiderschap en continu verbeteren verder uitdragen. 

Robert Greve

Interim manager / Owner

Daadkrachtig
Bekwaam
Betrouwbaar
Onafhankelijk
Integer

Logo of Robert Greve Interim Management
Contact

Roodververij 14, 6041 RE Roermond | +31(0)6 11 21 70 95 | info@greve-interim.nl
KvK: 76869350 | BTW: NL003118363B10